Cum sa alegi salteaua potrivita?

RSS
Cum sa alegi salteaua potrivita?

O saltea potrivita pentru a obtine un somn cat mai odihnitor, trebuie sa indeplineasca mai multe criterii, printre care cele mai importante sunt:

1. Duritatea (fermitatea)

La o saltea clasica (pe arcuri), duritatea este data in principal de plasa de arcuri din care este alcatuita. Cele mai cunoscute tipuri de arcuri sunt cele Bonell bitronconice. La saltelele mai calitative duritatea este data de numarul de straturi de spuma din care este compusa salteaua respectiva.

Duritatea recomandata de specialisti este una medie, nici foarte moale nici foarte tare. (pe site-ul nostru intalniti acest tip de duritate sub forma de MEDIE sau SEMI-TARE).

O duritate prea ridicata poate fii unul dintre factorii unui somn ineficient si neplacut (vezi articolul Cand e timpul sa renunti la vechea ta saltea?)

2. Protectia

In momentul in care esti orientat spre achizitionarea unei saltele noi, trebuie sa iei in considerare si tipul de saltea pe care l-ai folosit in trecut. De asemenea un criteriu foarte important in momentul in care cauti o saltea este sa ai in vedere o eventuala problema medicala pe care o poti avea. In principal este vorba despre probleme la nivelul coloanei vertebrale ( scolioza, cifoza, spondiloza, discopatii, etc). In cazul acestor probleme este de recomandat consultarea unui medic specialist care iti poate recomanda tipul de saltea optim pentru nevoiile tale.

3. Tipul de saltea

In prezent exista foarte multe tipuri de saltele. In magazinul nostru online veti gasi urmatoarele tipuri: Ortopedice, Superortopedice, Memory Foam, Pocket Spring, Latex, BambooSoft.

Fiecare tip de saltea are caracteristici diferite, avantaje sau dezavantaje.

 

In concluzie, in momentul in care doresti sa achizitionezi o saltea noua trebuie sa ai in vedere aceste criterii. Desigur si bugetul este important insa, sanatatea este pe primul  loc!

     

Postarea anterioara Postarea urmatoare

  • Perfect Sleep
Comentarii 0
Lasa un comentariu
Numele tau:*
Adresa de Email:*
Mesaj: *

Comentariile trebuiesc aprobate inainte de publicare.

* Campuri obligatorii